Ingrediënten

  • 4 el olijfolie
  • 1 ui, fijngehakt
  • 1 rode chilipeper, ontzaad en fijngehakt
  • stuk gember van 2 cm, fijngehakt
  • ½ tl elk gemalen komijn, koriander en kaneel
  • 400 g kikkererwten uit blik, afgespoeld en uitgelekt
  • 200 g tomaten, in stukjes
  • sap ½ citroen
  • 2 aubergines, in de lengte doorgesneden
  • Voor de walnotensaus
  • 200g pot Griekse stijl yoghurt
  • 1 teentje knoflook, geplet
  • 25 g walnoten, gehakt
  • handvol korianderblaadjes, grof gehakt

Bereidingswijze

  • Verhit 2 el olie in een pan, voeg de ui toe en fruit deze in ongeveer 10 minuten zacht en lichtbruin. Voeg de chili, gember en kruiden toe en meng goed. Roer de kikkererwten, tomaten en 5 el water erdoor, breng aan de kook en laat 10 minuten sudderen. Voeg een beetje zout en peper en het citroensap toe.
  • Leg de aubergines op een grillpan. Bestrijk lichtjes met olie, bestrooi met zout en peper en gril ze goudbruin. Draai ze om, bestrijk opnieuw met olie, breng op smaak en gril opnieuw tot ze zacht en goudbruin zijn.
  • Meng de yoghurt met de knoflook, de meeste walnoten en koriander en een beetje peper en zout. Schik de aubergineplakjes op een warme schaal en lepel de kikkererwtenmix erover. Besprenkel met de walnotensaus en bestrooi met de overige walnoten en koriander.