Dit recept is een domates soslu kızartma: Gebakken groenten in tomatensaus. Het is een lekker en veelzijdig gerecht dat op elk moment van de dag geserveerd kan worden.
Ingrediënten
- Voor De Kızartma – Gefrituurde Groenten
- 8 groene puntpaprika’s in het midden gehalveerd
- 4 middelgrote aubergines in reepjes van 1,5 cm dikte gesneden
- 3 teentjes knoflook gepeld, geplet en grof gehakt
- 3 eetlepels olijfolie om in te bakken
- 1 tl chilivlokken optioneel
- ½ tl gemalen komijn
- Voor De Tomatensaus
- 8 middelgrote tomaten grof gehakt
- 2 tl azijn
- 2 tl gedroogde tijm of oregano
- 1 tl kristalsuiker
- 1 tl salça tomatenpuree
- zout en peper om op smaak te brengen
Bereidingswijze
- Voeg je olijfolie toe aan een grote pan of frituurpan en verwarm zachtjes.
- Zodra je olie heet is, voeg je je gesneden aubergines toe en laat ze sissen en de olie absorberen. Pas op dat ze niet aan de bodem van je pan blijven kleven.
- Als de aubergines beginnen te kleuren en zachter worden, voeg je de geplette knoflook, komijn en chili toe (indien gebruikt).
- Voeg nu je gehalveerde groene paprika toe en roer erdoor.
- Laat ze zacht worden en kleuren. Dit duurt 10-15 minuten.
- Zodra je paprika’s en aubergines zacht zijn geworden, breng je ze goed op smaak met zout en peper.
Voor De Tomatensaus
- Nu is het tijd om je gehakte tomaten aan de pan toe te voegen. Meng ze er allemaal door.
- Voeg de rest van je sausingrediënten toe, roer en bedek de pan met een deksel, laat een kleine opening over.
- Laat ongeveer 10 minuten sudderen tot je tomaten beginnen af te breken. Pas op dat de saus geen soepachtige structuur krijgt.
- Haal nu je kızartma van het vuur en voeg toe aan je serveerschaal.
- Laat voor het serveren afkoelen tot kamertemperatuur.