Shakshuka – Zoveel meer dan je gewone eieren! Met zoveel smaak van de kruiden en specerijen.

Ingrediënten

  • 4 eieren
  • Tomaten – De basis voor de saus. Uit blik, maar je kunt zeker vers gebruiken.
  • Paprika’s – een rode en een gele.
  • Ui – Een kleine.
  • Knoflook
  • Olijfolie – Om te sauteren.
  • Specerijen – Paprika, komijn, zwarte peper en geplette rode peper. Plus zout naar smaak.
  • Verse Kruiden – Peterselie en koriander.
  • Fetakaas – Een geweldige garnering.

Bereidingswijze

  • Nu gaat het erom een lekkere, smaakvolle tomaten-, uien- en pepersaus te maken met wat kruiden uit je voorraadkast. Fruit dus die paprika’s en uien tot de uien zacht en glazig zijn, voeg je knoflook en kruiden toe tot ze lekker geurig zijn, voeg dan de tomaten toe en laat 10-15 minuten sudderen.
  • Maak kleine nestjes in je saus met een lepel, breek dan de eieren en nestel ze in de zakken van de saus.
  • Zet het vuur laag… dek de pan af (hier gebeurt de magie) en laat die eieren veranderen in mooie, kleurrijke eieren
  • Het smaakt zo goed, maar als je het een beetje hoger wilt doen, strooi dan op het laatste moment wat feta. Garneer tot slot je shakshuka met royale hoeveelheden versgehakte peterselie en koriander.