Ingrediënten
80 g ongezouten boter, gesmolten
1 ui, fijngehakt
1 gebraden kip, huid en botten verwijderd, vlees versnipperd
1 kopje gehakte bladpeterselieblaadjes
1/2 kopje gehakte korianderblaadjes
1 tl gemalen kaneel, plus extra om af te stoffen
100 g geschaafde amandelen, geroosterd, gehakt
3 eieren, licht losgeklopt
1/2 kop (75 g) pure poedersuiker, plus extra om te bestrooien
8 vellen vers filodeeg
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180C. Vet een taartvorm met losse bodem van 22 cm of vier metalen taartvormen van 250 ml in.
- Verhit 2 eetlepels gesmolten boter in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg ui toe en kook al roerend 2-3 minuten tot ze zacht zijn. Roer de kip, kruiden, kaneel en amandelen erdoor. Breng op smaak en haal van het vuur.
- Klop de eieren en de suiker los in een kom en roer het kipmengsel erdoor. Iets afkoelen.
- Dek filodeeg af met een vochtige theedoek om uitdrogen te voorkomen. Bestrijk 1 vel met boter en stapel in de pan, zodat er wat over kan hangen. Herhaal, draai de pan zodat deze volledig bedekt is. (Als u kleine schaaltjes gebruikt, vouwt u het deeg eerst dubbel en gebruikt u 2 vellen per schaaltje). Voeg het kippenmengsel toe aan de pan, vouw het overhangende deeg over de vulling en bestrijk met de resterende boter.
- Bedek de taart losjes met folie, bak gedurende 20 minuten. Verwijder de folie en bak nog 10-15 minuten tot het deeg goudbruin is. Rust gedurende 10 minuten.
- Bestrooi met extra suiker en kaneel en serveer met jam en groene salade.