Het recept van Zeytoon Parvardeh is een heerlijk recept voor olijven in Iraanse stijl, ideaal voor uw aperitieven met vrienden of familie! Je kunt ze serveren als bijgerecht bij een kaasplankje en aperitiefkoekjes. Uw gasten zullen zich vermaken!

Ingrediënten

300g groene olijven

4 eetlepels gemalen walnoten

3 el verse munt

2 eetlepels granaatappelmelasse

een klein handje granaatappel

2 el Olijfolie

2 of 3 teentjes knoflook

Bereidingswijze

Doe je vlezige groene olijven in een grote kom en zorg ervoor dat je het sap eruit haalt. Plet je walnoten, pel je teentjes knoflook en hak ze fijn, voeg alles toe aan de olijven. Voeg 2 eetlepels granaatappelmelasse, 2 eetlepels olijfolie en de gehakte munt en meng alles met je groene olijven. Bedek je olijven met plasticfolie en laat ze ongeveer 24 uur in de koelkast rusten. Je kunt deze olijven maximaal een maand bewaren. Je groene olijven hebben je marinade opgenomen. Ze zijn nu klaar om als aperitief van te genieten! Serveer ze met een paar granaatappelpitjes en eet smakelijk!