Benodigdheden
- 4 eieren
- 200 gram basterdsuiker
- 1 el natuurlijk vanille-extract
- fijngeraspte schil en sap van 2 wasvrije sinaasappelen
- 4 volle eetlepels cacaopoeder
- 400 ggemalen amandelen
- 200 gram gezouten boter, gesmolten
- 4 volle eetlepels tahini van gietconsistentie, indien nodig verdund met warm water
- 100 gdonkere chocoladestukjes (70% cacao)
BEREIDINGSWIJZE
- Verwarm de oven voor op 180°C (160°C hetelucht), gasstand 4. Bekleed een vierkante cakevorm van 20 cm met bakpapier, zorg ervoor dat het papier iets over de zijkanten komt.
- Klop de eieren, suiker en vanille-extract samen in een grote mengkom tot ze gecombineerd zijn. Voeg de sinaasappelschil en -sap en cacaopoeder toe en meng goed. Voeg de gemalen amandelen toe en roer de gesmolten boter erdoor. Voeg de vloeibare tahini toe en werk het goed door het mengsel – het zal een beetje opstijven, dus voeg een eetlepel warm water toe als het te veel wordt. Spatel tot slot de chocolade erdoor.
- Giet het beslag in de voorbereide vorm, schud de vorm en tik ermee op het werkoppervlak om het mengsel gelijkmatig te laten bezinken. Bak 45-50 minuten, of tot ze gaar zijn en een satéprikker of mes die je in het midden van de brownie steekt er schoon uitkomt. Haal uit de oven en gebruik het papier om de brownie uit de vorm te tillen. Laat afkoelen op een rooster op het papier en snij in vierkanten.