BENODIGDHEDEN
160g Medium griesmeel
130 gram basterdsuiker
1 Natuuryoghurt
1 theelepel vanillepoeder
1 el Plantaardige olie
1 theelepel bakpoeder
100g Suiker
200 ml water
2 peulen Kardemom
1 el Citroensap
Geplette pistachenoten
BEREIDINGSWIJZE
Meng het griesmeel, de basterdsuiker, de vanille, de gist, voeg dan de olie toe, meng met je handen, voeg de yoghurt toe en meng goed met een houten lepel. Giet het mengsel in een beboterde vorm en laat een uur staan.
Bak in een voorverwarmde oven op 150 ° C gedurende ongeveer 35 minuten, tot een mooie gouden kleur.
Bereiding van de stroop
Bereid de siroop door de 200 ml water, de 100 g suiker, de 2 kardemompeulen en een eetlepel te mengen. citroensap in een pan en breng aan de kook. Zodra het kookt, zet je het vuur lager en laat je het 5 minuten koken. Zet het vuur uit en laat afkoelen. Snijd na 35 minuten koken, uit de oven, de Basboussa in kleine vierkantjes in de vorm en besprenkel deze volledig met de koude siroop. Bestrooi vervolgens met pistache en laat minstens 2 uur staan voordat je de vierkanten uit de vorm haalt.
Eenmaal uit de vorm, strooi je verse Basboussa met geplette pistachenoten en serveer je deze kleine wondertjes aan je gasten! Eet smakelijk !