Verse sperziebonen gekookt in olijfolie en geserveerd op kamertemperatuur met een vleugje verse citroen zijn een perfecte meze of bijgerecht bij gegrild voedsel.
Ingrediënten
- ½ kg sperziebonen gewassen, bijgesneden en in stukken van ongeveer 5 cm gesneden
- 2 grote vleestomaten fijngesneden
- 1 grote ui gepeld en in halve maantjes gesneden
- 1 groene paprika peper ontpit & grof gehakt in grote stukken (optioneel)
- 3 el olijfolie
- 4 teentjes knoflook gepeld en in dunne plakjes gesneden
- ¼ tl suiker
- zout en peper om op smaak te brengen
- 1 schijfje citroen om te garneren
Bereidingswijze
- Doe de olijfolie in een grote pan en verwarm zachtjes.
- Voeg nu je ui en paprika toe.
- Bak ongeveer 5 minuten tot de ui en paprika zacht beginnen te worden.
- Voeg nu je sperziebonen, zout en peper toe.
- Roer rond tot de bonen bedekt zijn met olie en ze vermengd zijn met de paprika en uien.
- Voeg nu je gehakte tomaat, suiker en gesneden knoflook toe en roer die er ook door.
- Kook wat water en voeg net genoeg heet water toe om je bonen te bedekken.
- Breng het geheel aan de kook en laat het dan sudderen en dek af.
- Laat 25-30 minuten sudderen tot je bonen zacht zijn geworden.
- Haal van het vuur en laat afkoelen alvorens te serveren.
- Knijp voor elke portie een schijfje vers citroensap over de bovenkant voordat u gaat eten.