Ingredienten

  • 2 blikken kikkererwten van 400 g, uitgelekt en afgespoeld
  • 4 teentjes knoflook, geperst
  • ½ klein bosje verse platte peterselie
  • 2 tl gemalen komijn
  • 1 tl gemalen koriander
  • 1 rode ui, heel fijn gesneden
  • 2 scharreleieren, licht losgeklopt
  • 2 el volkorenmeel
  • 2 el olijfolie, plus extra om in te bakken
  • 3 el tahini
  • Pers 1 citroen uit
  • Kruidige quinoa om te serveren

Bereidingswijze

  • Doe de kikkererwten, de helft van de knoflook, de peterselie, komijn en koriander in een keukenmachine en maal tot een pasta. Doe in een kom, voeg de ui, eieren en bloem toe, breng op smaak met zout en peper en meng goed tot een stevig mengsel.
  • Verwarm de oven voor op 200°C/hetelucht180°C/gasstand 6 en bekleed een bakplaat met bakpapier. Vorm van het falafelmengsel kleine pasteitjes. Bak de falafels in porties in een beetje olijfolie gedurende 2-3 minuten aan elke kant tot ze krokant beginnen te worden. Breng over naar de bakplaat en bak vervolgens 10-12 minuten.
  • Maak ondertussen de dressing door de 2 el olijfolie, tahini, resterende knoflook en citroensap door elkaar te kloppen. Serveer de falafels met de tahindressing en wat gekookte kruidige quinoa ernaast.