Dit pittige Marokkaanse bijgerecht van couscous met gekonfijte citroenen geeft elke maaltijd instant smaak. Serveer met gegrilde lamskoteletjes of gebakken halloumi om van deze kant een makkelijk diner te maken.
Ingrediënten
- 400 ml kippen- of groentebouillon
- 400 g kikkererwten uit blik, uitgelekt en afgespoeld
- 300 gram couscous
- Zest en sap van een citroen
- Scheutje extra vierge olijfolie
- 2 gekonfijte citroenen, in vieren
- 75 g geroosterde pijnboompitten
- Handvol gehakte verse peterselie
Bereidingswijze
- Doe de bouillon en kikkererwten in een pan. Laat 2 minuten sudderen.
- Doe de couscous in een grote schaal en giet de bouillon en kikkererwten erover. Roer, dek af met vershoudfolie en zet 5 minuten opzij. Dek af en maak los met een vork.
- Voeg de citroenschil en -sap, extra vierge olijfolie, citroenen, pijnboompitten en peterselie toe.