Eenvoudige eenpansgerechten zijn perfect voor de drukke kok. Deze tajine met kip wordt heerlijk gegeten met couscous voor iets meer vulling

Ingrediënten

  • 2 el olijfolie
  • 8 kippendijen zonder vel, gehalveerd indien groot
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 tl geraspte verse gemberwortel
  • snufje saffraan of kurkuma
  • 1 el honing
  • 400 g wortel, in reepjes gesneden
  • klein bosje peterselie, grof gehakt
  • partjes citroen, om te serveren

bereidingswijze

  • Verhit de olie in een grote, brede pan met deksel, voeg de kip toe en bak snel lichtbruin. Voeg de ui en gember toe en bak nog 2 min.
  • Voeg 150 ml water, de saffraan, honing en wortels toe, breng op smaak en roer goed door. Breng aan de kook, dek goed af en laat 30 minuten sudderen tot de kip gaar is. Dek af en verhoog het vuur gedurende ongeveer 5 minuten om de saus een beetje te laten inkoken. Bestrooi met peterselie en serveer met partjes citroen om erover uit te knijpen.