Aubergine schotel met yoghurt

INGRIEDENTEN

  • 4 middelgrote aubergines
  • zout
  • olie
  • 2 middelgrote uien, fijngesneden
  • 1 groene paprika, zaad verwijderd en in repen gesneden
  • 2 grote rijpe tomaten, ontveld
  • 1/4 tl chilipoeder
  • 1/4 kop water
  • 2 koppen chakah (uitgelekte yoghurt)
  • 2 tenen knoflook

OPTIONEEL:

  • 1 tl gemalen koriander
  • gedroogde munt

BEREIDING:

  1. Snijd de aubergines in plakken van 1 cm. Spreid ze uit en bestrooi ze royaal met zout. Dep na een half uur de aubergineplakken met keukenpapier droog.
  2. Bak de aubergines in een koekenpan met wat olie tot ze aan beide kanten licht-gebruind zijn. Laat ze niet helemaal gaar worden. Leg de gebakken aubergineschijven op een bord.
  3. Herhaal dit voor de overige schijven aubergine.
  4. Giet de olie die uit de plakken aubergine op het bord gelekt is, terug in de pan.
  5. Voeg de uien toe en bak ze tot ze doorschijnend zijn. Schep de gebakken uien op een ander bord.
  6. Leg een laagje aubergine in de pan. Leg op de aubergineplakken een laagje uiringen, groene paprikarepen en schijfjes tomaat.
  7. Strooi er wat zout, chilipeper en (optioneel) gemalen koriander over.
  8. Leg de rest van de groenten op dezelfde manier in laagjes in de pan.
  9. Voeg het water toe, zet het deksel op de pan en laat het geheel op laag vuur 10 à 15 minuten zachtjes stoven.
  10. Schep de helft van de chakah op een serveerschaal en spreid die egaal uit. Schep er de groenten voorzichtig op zodat de aubergineschijven intact blijven. Doe dat met een schuimspaan zodat niet alle vocht meekomt.
  11. Verdeel de rest van de chakah over de groenten uit en sprenkel er wat van het resterende bak/kookvocht over en indien gewenst wat gedroogde munt.